onsdag 18 maj 2011

Vilka värnar livet?

"I veckan har frågan om samvetsfrihet för vårdpersonal debatterats. Sverigedemokraternas inställning har varit att vårdpersonal inte ska tvingas utföra exempelvis medicinska ingrepp som t ex aborter. Nu rapporteras det om att vårdpersonal har larmat Socialstyrelsen om att de tvingas abortera levande foster som sedan kan ligga i upp till en timma och sakta dö. Med anledning av dessa händelser kommer riksdagsledamoten Julia Kronlid att ställa en interpellation till socialminister Göran Hägglund."

"Det är fruktansvärda uppgifter vi nås av om att sjukvårdspersonal tvingas bevittna hur upp till 22 veckor gamla fullt friska foster sakta dör samtidigt som de vet att om de agerar för att rädda fostrets liv så bryter de mot lagen."

"Det är djupt beklagligt att Sveriges riksdag totalt ignorerar vårdpersonalens upplevelser och vill inskränka samvetsfriheten. Jag vill också ställa frågan till Göran Hägglund om Sverige ska fortsätta ha en av världens mest liberala abortlagsstiftning där vi riskerar att abortera bort livsdugliga foster."

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/sverigedemokraterna/pressrelease/view/sd-ifraagasaetter-abortlagstiftningen-i-interpellation-till-socialministern-635699

Det hela kommer ju efter att en sköterska slagit larm: "Det händer inte så ofta att foster rör sig, men när det väl sker är det fruktansvärt. Vi får inte göra någonting alls, det är det som är problemet. Vi brukar lägga dem på en filt eller ett täcke i sköljen där de får självdö. Vi går därifrån för vi står inte ut, säger sköterskan."

Men Socialstyrelsen som sköterskan tagit upp detta problem till, vad är då deras svar?
Ja, läs själva: "Nu har myndigheten beslutat att både dess vetenskapliga och etiska råd ska titta på problemet. Metoder för att se till att fostret inte rör sig efter aborten ska kartläggas, och deras eventuella lämplighet övervägas.

Att foster lever och rör sig är ovanligt. När det händer är det oftast vid sena aborter som utförs efter artonde graviditetsveckan.

Utomlands, och på vissa kvinnokliniker i Sverige, förekommer att injektioner ges som dödar fostret." Dagen: Abortpraxis ses över efter larm

"Problemet" som Socialstyrelsen ser det är alltså att barnet lever när man försökt döda det.

Ja, kan det bli mycket tydligare än såhär att Sverige har dödens kultur som regerar.

Tillägg: om man ska tro det Expressen skriver så verkar jag ha missuppfattat sjuksköterskan: "Aborterade foster som andas, rör sig och får självdö i sköljrummet blev för mycket för en sjuksköterska i södra Sverige.
Hon har nu fått Socialstyrelsen att se över om det går att skapa praxis för abortmetoder som innebär att fostret är dött när det kommer ut.
- Det låter ju jättebra. När jag skrev till Socialstyrelsen så var det just det jag eftersträvade, säger sköterskan, som vill vara anonym." - Expressen: Aborterade fostret andades

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar