onsdag 13 juli 2011

Världen idag: SD ger pro-life huvudvärk

Fann denna kommentar från en artikel i Världen idag där man belyser att Sverigedemokraterna är det enda partiet i riksdagen som driver en abortkritisk linje:
"Vad säger Guds Ord? - Av frukten känner man trädet. Kd bär det kristna namnet utan att bära frukt. Sd påstår sig vilja verka för människolivets helgd, traditionella värderingar, ett förnyat folkhem med ordning och reda, och ingen tror dem. Ett ärligt alternativ borde då vara att ta dem på orden. Vilka partier som tål tidens utmaningar och vilka som sviker kan vi inte i förväg veta något om. Att kd har svikit och svikit i val efter val, det vet vi med säkerhet. Positivt är bara att det partiet numera talar klarspråk om sin ovilja att leva upp till fotfolkets förväntningar. Värdegrunden är lika uttunnad som i, säg, folkpartiet eller centern. Goda företrädare som Tuve Skånberg och Annelie Enochson är att beklaga. De står för det som en gång var kd:s avsikter. Idag utgör de en belastning och är att betrakta som partistyrelsens gisslan. Alltid drar de väl någon röst. Att de är maktlösa har vi sett, alla vi som har ögon till att se med. "

Det tål att tänkas på för alla oss kristna.

PS. i artikeln framkommer en hel del intressant, bland annat detta: "Hon säger att abortfrågan är olika viktig för
SD:s väljare, men tror ändå att den kan ge partiet röster.
–  Ja, men det är inte det viktigaste, vi vill genomföra en politik vi tror på, säger hon och uttrycker förvåning över att Kristdemokraterna ”övergivit sin hjärtefråga”."

"Johan Lundell, generalsekreterare för Ja till livet, berättar att man den senaste tiden fått flera nya medlemmar som kallar sig Sverigedemokrater.
–  Vi kollar inte partitillhörighet men många berättar på eget initiativ var de står. Till en början var jag tveksam till om SD gjorde populistiska utspel i abortfrågan, men nu är det tydligt att partiet vill stå för en abortrestriktiv politik."

"Som jag ser det är problemet att bara ett parti i riksdagen vill sänka abortgränsen, det hade varit ett lika stort problem om det bara varit KD eller något annat parti."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar