tisdag 1 november 2011

Varning för "Psalm 21"

Ville varna för en film som setts i samband med halloween.
"Psalm 21" heter filmen ifråga. En film som hade sådan potential, i alla fall skulle man kunnat tro detta, en film om det övernaturliga och den kristna tron, en svensk sådan film.
Det kunde ha blivit så bra är vad jag tänker i efterhand.
Tyvärr verkar man ha förlorat den chansen med dålig handling, dåligt uppbyggd teologi som inte hänger samman för fem öre och hela filmen som helhet ger bara intrycket tyvärr av att vara ett hafsverk.

En sådan detalj, nog så viktig, är att man överanvänt en effekt som ska göra det skrämmande, bubblor i huden eller hur man nu ska förklara denna effekt, så det till slut bara blir löjligt.
Hela filmen andas nästan kalkonrulle i och med hur dåligt sammanhängande allting är, tyvärr.

Filmen handlar om en präst vars far dör och han ska åka dit han levde och beundrades för sitt sätt att kunna få folk att känna Gudsfruktan, fruktan för Helvetet eld.
Här funderar man på att det kan nog bli en bra film det här, om vikten av att Helvetet existerar, men tyvärr så finns det så mycket som tar bort koncentrationen från denna fråga och man funderar om vissa av människorna är besatta, om det är spöken, själar från skärselden eller demoner som dyker upp lite titt som tätt. Tyvärr får man inte direkt några svar på frågorna.

Mest av allt vill jag bara varna för den här filmen, den hänger inte ihop för fem öre och tyvärr kan den nog inte ens tilltala otroende just på grund av dess enorma brister när det gäller teologin exempelvis men hela historien är bara absurd och filmen har ett löjets skimmer över sig.

Om man nu ändå ska se denna film vill jag då varna för en mycket störande sexscen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar